Haak ook aan

Recordpoging

Het haakproject Kerk-en-dekens sluit aan bij het (Friese) burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken, dat in 2018, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Nederland is, een immense deken van tienduizend éénpersoonsdekens hoopt op te leveren.

De teller staat nu op bijna 1800. Haak- en breigroepen uit het hele land doen mee. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan goede doelen, die de dekens uitdelen aan mensen die ze nodig hebben.  

‘Haken is verbinden’

Dit is het motto van de initiatiefnemers van het project Kerk-en-dekens. Ze willen zoveel mogelijk mensen stimuleren om elkaar al hakend beter te leren kennen. 

Sociaal netwerk

Esmeralda de Vries is een van de initiatiefnemers: ‘We zijn het samen uit de samenleving vergeten mee te nemen. In een participatiemaatschappij is een sociaal netwerk heel belangrijk. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe onderhoud je het en hoe zet je dit netwerk in? Door samen aan een deken te werken, kunnen mensen, al hakend en pratend, hun kennis en tijd delen. Ze leren elkaar kennen en als het nodig is kunnen ze aan elkaar hulp vragen en bieden.’ 

Ontmoetingskerk Doorwerth Heveadorp wil aanhaken

Er is inmiddels een initiatiefgroep opgericht, die één en ander wil organiseren. Iedereen kan meedoen. Door te haken of haaknaalden te doneren of restjes wol….  

Haakt u ook aan?  

Stuur dan een bericht naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Anne Krijger  0317-316938.

Meer informatie in het volgende Kerkblad, het Bulletin Ont.moeten en op de website.

Bron: www.protestantsekerk.nl

 

 

Protestantse Gemeente Doorwerth-Heveadorp

Bentincklaan 7

6865 WC Doorwerth

026-3333979


Protestantse kerk Nederland


 

 


 

Copyright © 2015 Ontmoetingskerk Doorwerth